Participar és guanyar: 20 anys de Dones i barri en xarxa

Participar és guanyar: 20 anys de Dones i barri en xarxa

Sempre ens han dit que l’important és participar, en contraposició a guanyar, com si participar fos el premi de consolació… A la Taula-debat Veïnes en xarxa per la millora del barri organitzada pel col·lectiu Dones i barri en xarxa, la Judit Font, tècnica en intervenció comunitària, ens va donar la veritable clau:

  • Participar és guanyar relacions, espais de compartir
  • Participar és guanyar poder, perquè junts som més forts.
  • Participar és guanyar autoestima, perquè plegats podem.
  • Participar és guanyar perquè és fer política al carrer.

Les tres experiències presentades a la taula ens mostren el guany que provoca aquesta participació. Les Vernedes amb el seu projecte Vecina, baja tu silla; les Dones sàvies de Sant Cosme amb la seva dinamització comunitària i Dones i barri en xarxa amb el treball a l’espai públic. Dones implicades en els seus barris, amb ganes de treballar en xarxa amb les administracions i les entitats del seu territori. Dones que tenen cura dels espais comuns i intentant transmetre l’estima pels barris als seus veïns.

Aquest espai de debat, junt amb l’exposició que es pot veure al Centre cívic Sant Roc han estat la manera de celebrar 20 anys de Dones i barri en xarxa. Moltes felicitats i ànims… el barri necessitat 20 anys més de treball!

23 d’octubre de 2018

Entrades relacionades

Deixa un comentari