Sant Roc, descobrir per estimar: jornada de reflexió

Sant Roc, descobrir per estimar: jornada de reflexió

Cada any la gent de l’Ateneu ens trobem, enguany hem estat 70 persones, per reflexionar i aprendre. Aquest any el tema s’ha centrat en la descoberta de les places del barri, que ara fa 50 anys!

Vam aprofitar per una banda conèixer l’origen de places i carrers i per l’altra treballar un tema que ens ajudés a entendre un xic més històries relacionades amb l’entorn: procedència dels primers veïns, problemàtiques urbanístiques i socials, reivindicacions i lluites veinals, serveis, remodelacions, arquitectura i patrimoni artístic.

A més de tot això, vam estrenar un gran mapa del barri on van deixar la nostra primera impressió de Sant Roc. Els sentiments fan també història i permeten conèixer la realitat des d’una perspectiva més humana. És un inici per què altra gent pugui recordar i expressar el seu primer  sentiment respecte a un barri controvertit.

Després d’aquesta descoberta i la posada en comú vam celebrar-ho amb una bona paella, que ens va permetre gaudir i compartir la sensació de que les energies i els coneixements es contagien i multipliquen.

5 de març de 2016

Entrades relacionades

Deixa un comentari