Sant Jordi ens porta als llibres

Sant Jordi ens porta als llibres

Si els personatges de la llegenda de Sant Jordi passessin per l’Ateneu, s’estressarien només de pensar en les activitats que els projectes preparen en el seu honor.

Els més petits del Suport d’educació infantil han fet DRACS amb rotllos de paper higiènic i s’han menjat un pa de pessic amb forma de rosa. Els grups d’Acollida de Formació de dones Laila encantades fent punts de llibre. La Catifa de contes de l’Ateneu al carrer va ocupar un trosset de carrer Xile oferint contes i tallers als infant del barri… alguns van descobrir molts persontges a L’arbre dels contes de la plaça els Andes. Els infants del grup de festes de l’Aula oberta representant la llegenda de Sant Jordi pels seus companys.  I no podem oblidar la feina de preparació dels Joves pel Concurs de Rapsodes… uns artistes!!

I a la fi, divendres, l’esperada Diada de Sant Jordi al barri. Setmanes abans ja es trobaven taules plenes de llibres per marcar, per classificar… (moltes gràcies a les editorials que col·laboren per fer-ho possible).

A les 7.30 h del matí del divendres, un bon grup carregant la furgoneta amb carpes i llibres, el drac preparat per sortir i cap a la plaça Sant Elies. En una horeta queden muntades les parades de llibres i després d’una mini-reunió d’organització, comença la festa dels llibres. Totes les escoles del barri amunt i avall en les activitats: mostra de llibres, espectacles i entrega de premis.

Un goig veure els infants obrint i tancant llibres, les escoles del barri sortint al carrer, infants i joves ocupant la plaça. Les dones de l’Espai familiar Elna comprant llibres pels nadons. Paciència en les llargues cues per comprar un llibre o fullejar contes, nervis en l’entrega de premis, el grup de percussío del Projecte Pigmalió omplint el Blas Infante amb el seu rap de Sant Jordi.

Un matí intens pels 70 voluntaris que han estat a la parada de llibres ensenyant contes, venent llibres… el cansament queda compensat per tantes cares somrients i agraïdes dels infants.

La tarda també ha estat plena d’activitats: circ, tallers i una repreentació de Sant Jordi molt especials. Els infants del Centre obert infantil han compartit amb infants d’altres centres una tarda ben plena.

I Sant Jordi 2016 no pot acabar sense l’agraïment a tota la gent que ha fet possible aquesta celebració comunitària: mestres i professors dels centres educatius i entitats del territori, voluntaris de la Fundació Ateneu Sant Roc, Pla Educatiu d’Entorn Badalona, Biblioteca de Sant Roc, ICI, Consorci Badalona Sud, Ajuntament de Badalona  i Generalitat de Catalunya.

i als infants i joves del barri que sou els protagonistes.

23 d’abril de 2016

Entrades relacionades

Deixa un comentari