Relaxació infantil

Relaxació infantil

Com a novetat d’aquest any, hem introduït la activitat de relaxació al suport d’educació infantil 2.

Per començar hem creat a l’aula un ambient relaxant, tranquil, amb una temperatura adequada, catifes, coixins, llum tènue i música lleugera i suau, per ajudar a relaxar, a nens/es i educadores. Els exercicis de relaxació són un hàbit saludable que els nens poden incorporar des de la infantesa, poden jugar amb la imaginació i a la vegada treballen el seu cos.

Hem utilitzat elements senzills que poden imitar fàcilment. Alguns exemples que hem treballat a classe:

La tortuga: Hem explicat un conte en el qual el protagonista era una tortuga que es passejava pel un bosc i que en certs moments tenia que amagar el cap en la closca. Aquí hem exercitat la tensió muscular amb el coll i amb l’espatlla per després relaxar-los i tornar a caminar tranquil·lament.

El globus: Hem simulat que el nostre cos era un globus mentre bufàvem. S’anaven inflant els braços i les cames, respirant lentament. I quan estava inflat del tot, poc a poc… s’anava desinflant.

El peluix: Hem utilitzat un peluix, abraçant-lo fortament, estimant-lo molt, molt i després l’hem anat deixant d’abraçar amb la calma. Desprçés de crear la tensió ens hem relaxat poc a poc.

Les educadores estem molt contentes de la bona acceptació que ha tingut la activitat per part dels infants.

Flori i María José

23 de novembre de 2017

Entrades relacionades

Deixa un comentari