Rapsodes amb nom de dona

Rapsodes amb nom de dona

El dia 25 d’abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Centre obert Joves vam celebrar el
certamen de lectures poètiques Rapsodes, que ja ha arribat a la sisena edició. Els i les joves van participar amb molta il·lusió i durant els dies previs van preparar els textos que recitarien. Alguns/es es van posar en el paper de creadors/es; d’altres, van recitar poemes d’autors/es que els agradaven. En tots els casos, la creativitat i la implicació van tenir el seu reconeixement.

Aquest any, vam voler retre homenatge a les dones escriptores, que al llarg de la història han estat silenciades. Així doncs, les diferents categories de premis tenien nom de dona, de dona escriptora:

  • Mercè Rodoreda, per als escrits de creació pròpia, on es valorava la qualitat, l’esforç i l’emoció transmesa.
  • Gioconda Belli, per la posada en escena i la capacitat de mantenir el públic atent.
  • Simone de Beauvoir, per l’originalitat del tema o del format del text.
  • Maria Mercè Marçal, pels textos de caràcter reivindicatiu o centrats en valors educatius pels i les joves.
  • Gloria Fuertes, pels escrits de caràcter còmic i divertit.

L’acte es va celebrar al pati de l’Ateneu, amb un ambient primaveral i en un escenari guarnit de flors. Davant un públic molt atent, els i les joves van gaudir d’un esdeveniment cultural del qual han estat part activa. Els joves encarregats de fer de presentadors també van ser part important de l’èxit de la tarda; la Mehwish i el Jero de Prejoves van ser els responsables de guiar l’acte.

El jurat va estar format per una voluntària del projecte, una antiga participant de joves i una educadora. Els guanyadors i guanyadores dels diferents premis, molt repartits entre els tres grups de joves, van ser: la Jannat Tachrifet, amb el text «Què és per mi la felicitat» (premi Mercè Rodoreda); Hugo Fernández amb una narració sobre les relacions (premi Gioconda Belli); Shamia Qaisar, amb el text «Gracias por tu amistad» (premi Simone de Beauvoir); Fatima Jamil i la Sana Sikandar, amb un poema sobre la igualtat (premi Maria Mercè Marçal) i el Tayab Mukhtar, amb un text de caràcter fantàstic (premi Gloria Fuertes)

En acabar alguns educadors i educadores van recitar alguns poemes i cada jove participant van rebre un llibre de regal, amb el qual esperem que descobreixin o facin créixer l’afició per la literatura.

23 de maig de 2019

Entrades relacionades

Deixa un comentari