Quan la música és vincle…

Quan la música és vincle…

Avui dijous el Cor Xic de l’Ateneu fa l’assaig setmanal, però el dissabte passat van ser protagonistes d’una jornada intensa i plena de música, bona música, que els va oferir molt bones oportunitats!

A primera hora, mopa al saló, revisió de lavabos, primeres compres pel dinar, preparar els espais per a la feina…

Quarts d’11 Arriben els cantaires… amb una mica de son però expectants, amb ganes de treballar i passar-ho bé. Al patí feia solet. Quatre exercicis rítmics, de respiració… comencen a escalfar la veu. • 11.00 h Entren al saló i comencem a cantar. • 11.15 h Puntualment arriben les qui ja són les nostres companyes i amigues: el quartet Arion, un quartet de corda vingudes de les terres gironines i que ens acompanyen amb gran generositat personal i professional durant tota la jornada. Comença a sonar la cantata. Feina, feina i feina, però tot plegat amb un bon clima de treball. Corda i veu… una molt amable sensació!

11.30 h L’equip del dinar comença a traginar, rentar, tallar, els fogons, el sofregit…

12.30 h Els cantaires i el quartet Arion fan un breu descans, un parell de jocs de córrer, quatre galetes, aigua, sucs. Tornen de nou a la feina… aquest cop a la ludoteca. • 13.30 h El narrador de la cantata s’afegeix al treball del cor i el quartet. Ara sí, ja ho tenim tot: Corda, veu i text… UN ESPECTACLE!

13.45 h Al patí les paelles ja fan olor, els cantaires han acabat la tasca del matí, tenen ganes de córrer i cridar, el pati els acull. Els pares i germans, convocats a aquesta hora comencen a entrar a l’Ateneu… Colze amb colze, es paren taules, es preparen les postres, se serveix l’arròs i comencem a dinar… A partir d’aquí, presa de consciència individual i col·lectiva de com el Cor Xic, la música, és el motor que ens ha unit avui aquí i hi estem bé!

15.45 h Els cantaires, el quartet i el narrador tornen a la feina per a una darrera repassada de la cantata, la resta recullen el menjador i coneixen una mica millor l’Ateneu. • 16.10 h Ha arribat el moment de compartir amb primícia amb els pares la feina que el Cor Xic fa cada dijous i que avui ha aprofundit i enriquit… la primera audició pública de la Cantata La Ciutat i la Lluna. UN GRAN MOMENT!!!!

cor-xic1

Gràcies quartet Arion (Maria, Carme, Laia i Queralt), gràcies Gabriel, gràcies a la comissió del dinar, gràcies a tots els cantaires per la bona feina feta, gràcies a tots i totes per construir aquests moments! Seguim en properes!

Ah! segur que t’has quedat amb ganes de sentir la cantata sencera, doncs el proper 21 d’abril a les 18.30 h la repetim a la Biblioteca de Sant Adrià, i el 27 de maig al vespre a l’Ateneu.

25 de febrer de 2016

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari