“Nens: pipí, pijama i a dormir”

“Nens: pipí, pijama i a dormir”

Eren les 5 de tarda, i un gran bullici de mares, pares i nens s’escoltava al carrer. Els educadors obrim les portes del Centre Obert i tots els nens amb les motxilles preparades, nervis a la panxa i eufòrics de contents s’acomiaden de les famílies i és que… fins a l’endemà a les 10 del mati no els han de passar a buscar perquè aquesta nit ENS QUEDEM A DORMIR A L’ATENEU!

Després d’una tarda de jocs i activitats comunitàries a la Plaça Sant Elies per cel·lebrar Sant Jordi, els infants i educadors del Centre Obert ens disposem a fer una reunió al saló per veure com organitzarem la nit!

Ben aviat enllestim i organitzem la vetllada, ens repartim per comissions i cada grup s’encarrega d’una tasca: uns col·loquem les màrfegues i sacs de dormir a la Ludoteca (i algun peluix que també ens farà companyia), els altres s’encarreguen de muntar una taula llarga i ben parada que llueix enmig del saló, i per últim un grupet que prepara el sopar…

Amb un gran clamor i sota el crit de “BON PROFIT” comença la vetllada. A diferència del dia a dia al Centre Obert, els nens comparteixen taula amb els companys dels altres grups i cadascú s’asseu amb qui més li ve de gust. S’escolta riure fort als nanos, s’expliquen històries, i parlen sobre les expectatives de nit. Després de sopar rematem l’àpat amb el primer gelat de temporada i un silenci satisfactori omple les panxes dels més menuts!

Ben aviat ens organitzem per recollir el saló, perquè el més emocionant de la nit està per arribar…

A l’ambient s’hi respiren nervis i emoció per saber què passarà! Iniciem una tanda de jocs de nit dins de l’Ateneu tot convertint el nostre espai diari en el terreny de joc del “Fet i amagar”. Apaguem algunes llums per donar certa intriga i en petits grupets els nens busquen sales i espais on amagar-se: sota de les taules, al darrere les portes… estan tan emocionats i excitats per l’experiència que aquestes sensacions encara els duraran alguns dies més!

Després d’una bona estona jugant, toca anar a dormir així que tot cantant el clàssic “Nens, pipí, pijama i a dormir” pugem les escales de la Ludoteca i per torns ens preparem per anar a dormir: dents netes, pijama, i una cançó de bona nit concilia la son. Poc a poc un silenci ben dolç s’apodera de l’ambient i alhora va rebaixant les emocions viscudes…

27 d’abril de 2016

Entrades relacionades

Deixa un comentari