Maçanet de Cabrenys – Les Salines – Castell de Cabrera – La Vajol

Maçanet de Cabrenys – Les Salines – Castell de Cabrera – La Vajol

Aquest cap de setmana el grup de muntanya de l’Ateneu hem fet la darrera sortida de curs per terres de l’Alt Empordà.

Dissabte 17.00 h. Descoberta de l’entorn per la ruta de l’exili, can Barris, la Mina d’en Negrín, la frontera francesa i el monument a Lluís Companys.

Diumenge 8.00 h. Comença l’excursió amb una pujada molt bonica entre boscos d’alzina i roure fins a les Salines, una pujada de 600 metres de desnivell i més de 18 km de recorregut. La baixada per la pista s’ha fet una mica més llarga, fins al mirador de La Vajol des d’on hem pogut gaudir d’unes grans vistes a la badia de Roses.

Diumenge 17.00 h. Visita pel poble de Maçanet de la mà de l’historiador Pere Roura i Sabà. Descobrim la història de la muralla, origen d’esglésies, construccions de cases i carrers, la importància dels ferrers, fabricants de claus i els fabricants de taps de suro molt apreciats a França. Per acabar la visita hem descobert unes quantes dites i llegendes entorn del gegant Roland.

Dilluns matí. Passejada fins el Formiguer i una remullada al riu d’aigües molt i molt fredes. A la tarda una petita valoració del curs i nous projectes pel vinent.

Dies complets de muntanya i convivència.

2 de juny de 2015

Entrades relacionades

Deixa un comentari