Línia Nord · Barcelonès nord: Acusen Movistar de causar una “fractura digital” a Sant Roc

Redacció, Sant Roc | Actualitzat el 26 Maig 2016 a les 10:16

La Fundació Ateneu Sant Roc, el Col·legi Lestonnac i la Parròquia de Sant Roc han denunciat el que qualifiquen de “fractura digital” al barri. Concretament, les tres entitats han exposat el mal estat de la xarxa d’Internet a Sant Roc, del qual en responsabilitzen l’empresa Movistar. Una situació que les entitats asseguren haver comunicat a l’empresa fa dos anys i que ara han decidit fer pública davant la falta de resposta.

StRoc

 

UN SERVEI BÀSIC
La fundació, el col·legi i la parròquia argumenten que la connexió a Internet és un servei bàsic per a la ciutadania i que, per tant, l’empresa Movistar hauria de garantir una bona connexió al barri.

En aquest sentit, exposen que la velocitat de connexió dels ordinadors instal·lats a les tres entitats oscil·la entre 1 i 3 Mb. Una situació que consideren greu, ja que per a molts veïns els ordinadors disponibles en aquestes entitats són l’única eina a través de la qual es poden connectar a Internet. “Movistar està perpetuant l’exclusió al barri i aprofundint en l’escletxa social”, considera el president de la fundació, Salvador Figuerola, en declaracions a Línia Nord.

Figuerola ha confirmat que un tècnic de Movistar ha visitat les instal·lacions de la fundació per “analitzar la línia”. Ara bé, el director de l’entitat es mostra incrèdul davant la possibilitat que aquesta visita es tradueixi en fets tangibles pròximament. “No és la primera vegada que vénen, però mai no han fet res”, assegura.

De fet, Figuerola assegura que Movistar s’ha negat reiteradament a millorar la seva línia d’ADSL al barri i a instal·lar fibra òptica, tot i que les entitats s’han ofert a cobrir les despeses. “Ens indigna que l’únic criteri que tinguin en compte sigui l’econòmic”, afirma Figuerola.

Per la seva banda, Movistar rebat les entitats i assegura que algunes zones del barri ja disposen de fibra òptica i que la companyia treballa per millorar la cobertura a la zona de l’Ateneu.

CANVIS AL CONSORCI
Paral·lelament a la denúncia veïnal, la Generalitat i el consistori han anunciat el relleu del fins ara gerent del Consorci Badalona Sud, Venanci Saborit. Fonts municipals assenyalen que es vol assignar el càrrec a una persona “capaç de treballar en xarxa, en entorns complexos i de manera coordinada amb el govern i les entitats”.

La decisió s’emmarca en el procés obert pel Consorci per aplicar noves polítiques socials, educatives i urbanístiques a Sant Roc en els pròxims 10 anys.

 

>>Veure a http://comunicacio21.cat/noticies-linianord-barcelonesnord/116692-acusen-movistar-de-causar-una-fractura-digital-a-sant-roc

Entrades relacionades

Deixa un comentari