L’Assemblea com a mitjà de decisió dels joves

L’Assemblea com a mitjà de decisió dels joves

Des de l’inici de curs, l’equip de Joves s’ha proposat amb molt d’èmfasi treballar la participació activa de tots els nois i noies que formen part d’aquest grup. Amb aquest objectiu volem que els joves no només vinguin dia a dia a participar de les activitats que se’ls proposa sinó que s’empoderin d’aquestes activitats, així com de les festes i actes especials que celebrem.

Se’ls va explicar a l’inici de curs a la primera trobada que vam fer i tot i que segurament en aquell moment no van acabar de veure realment què significaria, la idea els va semblar prou bé.

Durant els mesos que portem de curs hem treballat aquest objectiu tant en el dia a dia de les activitats com, sobretot, amb les diverses Assemblees Jove que hem celebrat. Cada vegada els Joves van trobant més sentit a aquest tipus de trobada i ha passat de ser “la tarda avorrida en la que quatre gats parlen i jo no m’assabento de res” a “la tarda en la que compartim amb els diferents grups de joves, que podem parlar de temes que ens interessen i ens posem d’acord per decidir-ne alguns aspectes”.

De moment, ja n’hem fet quatre i totes les conclusions s’han recollit en un manifest que posteriorment s’ha entregat a cada grup. Alguns temes tractats han estat: valoració de la Festa de la Castanyada i Nit de Halloween, decisió i organització de la Festa de Carnestoltes, valoració de la mateixa, i per últim, decidir què voldrem fer per la Fira d’Artesania.

Volem aconseguir que els Joves se sentin persones actives i implicades amb elles mateixes, amb el grup de nois i noies al qual pertanyen, a l’Ateneu i finalment a la societat.

24 d’abril de 2016

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari