La primavera ens porta… al Ripollès

La primavera ens porta… al Ripollès

Dissabte 23 de març de 2019 vam celebrar l’arribada de la primavera amb una sortida pel Ripollès. L’hora de sortida és les 8.30 h, però des de molt abans se sent bon dia!, quant de temps!, o avui farà bo!, a peu de l’autocar. Ben puntuals enfilem el camí cap a la primera parada: RIPOLL.

Un curt passeig pel poble ens porta fins a la plaça de l’Ajuntament: un entrepà o un cafè per fer temps fins a l’hora de la visita. Vídeo explicatiu, exposició, portalada, necròpolis, església, claustre… mil anys d’història concentrats en un matí. Hem pogut passejar amb calma pels espais, aprenent coses, comentant llegendes, descobrint personatges: Guifré, l’abat Oliba, Berenguer… Al claustre ens hem encantat fent fotos de l’espai, la font, els arcs, les columnes… una meravella!

I de nou cap a l’autocar, ens espera Sant Pau de Segúries! Els més valents, ens atrevim amb un tros de la Via romana de Capsacosta. La història ens porta cada cop més lluny en el temps… Un plaer caminar entre arbres i pedres, fins a arribar a la Font de l’arç i descobrir els indrets per on corren i juguen els infants de l’Ateneu a l’estiu.

De tornada a Sant Pau, un bon dinar preparat per la “família” de la Llar Sant Pau que ens han atès amb la generositat de sempre. Per baixar el pollastre, una visita a la casa de colònies, a l’església i un grupet, fent camí cap Can Mariner, tot descobrint la llegenda i les històries que expliquem cada estiu.

La sortida de primavera ens ha deixat amb ganes de més: alguns reclamen més sortides i altres colònies per adults!!! De ben segur trobarem moments per compartir i gaudir de la natura i de la història…

26 de març de 2019

Entrades relacionades

Deixa un comentari