Fes-te teu l’Ateneu!

Fes-te teu l’Ateneu!

3 de març: Trobada Ateneu 2018

A les 9 del matí l’Ateneu ja comença a bullir; cal tenir-ho tot a punt: el cafè, els ordinadors a les sales, micròfon, mural… A les 9.45 h comença a arribar la gent. Mentre fem un cafè intentem resumir en una paraula el que significa per nosaltres l’Ateneu: mi segunda casa, respeto, diversitat, acollida…

Abans de començar el treball, una senzilla dinàmica de presentació. Per alguna gent no ha estat fàcil trobar gent nascuda el mateix any o que porti el mateix temps a l’Ateneu, però el moment ha servit per trencar el gel i preparar-nos pel que ens espera.

A les 10.30 h organitzem els grups i comencem la feina: Fes-te teu l’Ateneu! és el tema que, al llarg del matí, anirem perfilant. L’objectiu és clar: visibilitzar la feina que, des dels diferents projectes fem a l’Ateneu. I la metodologia, entretinguda i ben valorada pels participants: vídeos de dos minuts explicant els projectes i espais de compartir i de fer propostes.

Ni tan sols hem fet parada de mig matí. Tots els grups s’han engrescat i la dificultat ha estat fer-los passar d’un espai a un altre: –un moment, que ja acabem, –espera que ens queda poquet! Dues hores i mitja intenses per conèixer de prop la feina que fem en l’àmbit de l’Educació amb infants i joves, el bloc d’Acollida i formació i la part de Desenvolupament comunitari. Sense oblidar els projectes que treballen a l’ombra com la gestió, la comunicació o la logística.

A les 13.15 h comencem la posada en comú. Després d’unes paraules de María Alcázar que ens ha posat al dia del projecte de Cooperació que financem a Pueblonuevo, cada grup ha destacat les propostes que han anat sorgint per millorar o ampliar els projectes. Una estona molt interessant amb idees que, de ben segur afegirem al nostre dia a dia. Acabem aquest moment amb la sorpresa de la nova edició de Quaderns Als Límits presentada pel Joan Soler i una avanç de les properes activitats destacades a l’Ateneu. Vermut i dinar són la cloenda d’una jornada completa.

Moltes gràcies a tots els participants per haver fet de la Trobada 2018 un nou espai de compartir i de millorar el treball de l’Ateneu. Moltes gràcies a tots els projectes per haver preparat uns vídeos tan fantàstics. Moltes gràcies a l’equip de Formació per esprémer el seu cervell a la recerca de noves idees per dinamitzar la Trobada. Moltes gràcies a la gent que, des de l’ombra, està pendent que no falti res, ni fartons, ni verdura, ni una bona paella, ni les sales netes…

5 de març de 2018

Entrades relacionades

Deixa un comentari