Què fem a l’Espai Familiar Elna?

Què fem a l’Espai Familiar Elna?

Em dic María i avui us vull explicar que faig, amb el meu fill Mohammed i les meves companyes, a l’Espai familiar Elna, on assistim cada dia de 9.30h a 12h.

Quan arribem al matí, la sala rosa ja està preparada per acollir-nos i donar-nos la benvinguda. S’han tret les taules, hi ha la catifa, coixins, matalassos, joguines… Així podem arribar i seure totes juntes amb els nostres nadons a la falda. De seguida, mentre les mares comencem a xerrar, a explicar-nos com estem i com estan els nostres nens, aquests comencen a jugar i a gaudir tots junts.

Després d’aquest primer moment  d’acollida, cada dia fem una activitat diferent.

Els dilluns pugem a la Ludoteca, a compartir una estona de joc amb els nostres fills. Després preparem i donem l’esmorzar als infants, i a les 11h ells marxen a jugar amb els nens i les educadores del Suport d’educació infantil, i les mares realitzem un taller de creació de joguines amb objectes quotidians i reciclats.

Els dimarts fem el taller de cuina, on cada setmana, cuina una mare diferent i així ens ensenyem plats dels nostres països, receptes saludables pels nens… Mentrestant els nens estan amb una educadora a la sala groga fent activitats, jocs i l’esmorzar.

Els dimecres és el dia més tranquil i relaxat de tota la setmana. És el dia del bany i del massatge pels nens. Entre totes, omplim les banyeres, preparem els estris del bany i quan ja tenim tot preparat és el moment de cantar el “xip xap” i tots a l’aigua. Els nens gaudeixen molt d’aquesta estona de bany, s’esquitxen, es passen les joguines i tot queda ben xop. Un cop finalitzat el bany i després del massatge, fem l’esmorzar pels nadons i també per les mares. Per acabar, tenim l’estona del conte, on mirem tots junts contes  a la catifa, o bé algú ens explica un.

Els dijous toca l’estona de la música, espai que compartim amb els infants del Suport d’educació infantil. Un dijous ve la Pilar amb la seva guitarra i cantem tot de cançons infantils i un altre dia anem al saló, posem el projector i ballem tots junts. Les mares ens hem après els gestos, les cançons, els balls i així podem convidar als nostres nadons a gaudir i a aprendre d’aquest espai de música. Després de l’esmorzar, els infants comparteixen una estona amb els nens del Suport d’educació infantil, i les mares fem jocs i dinàmiques per millorar el nostre castellà oral.

Els divendres les mares fem el taller de costura. Durant el primer trimestre, vam cosir diferents elements: davantals per nosaltres i pels nens, necessers, bolsos… Ara, en aquest segon trimestre, hem començat el nostre projecte arpilleres. Els infants es queden a una sala jugant amb els companys i l’educadora, i després compartim l’esmorzar tots junts.

Així és el dia a dia de  l’Espai familiar Elna. Però a part de totes aquestes activitats i tallers, el que més fem és ajudar-nos, escoltar-nos, acompanyar-nos en el nostre paper de mares, compartir alegries, preocupacions… i sobretot, viure moments únics i inoblidables amb els nostres nadons.

3 de maig de 2017

Related Posts

Leave a Comment