Mirades de futur: SI VOLS, POTS!

Mirades de futur: SI VOLS, POTS!

“Mirades de futur. L’Educació via de promoció”

Amb aquest títol la Montse Pasquina va fer un repàs dels aspectes més rellevants perquè els joves puguin assolir un futur millor. Poc a poc i amb les històries de vida de nois i noies gitanos del barri de la Font de la Pólvora de Girona i, encara més important, de les vivències pròpies de nois i noies propers que viuen o treballen al barri.

mirades

L’èxit no és gratuït, requereix esforç, compromís, constància però també complicitat de les famílies i l’escola, mirades confiades en aquests nois que creixen acompanyats dels seus adults, que estiren una mà quan hi ha alguna caiguda però mai abandonen el seu paper, sempre estan.

Tampoc es pot oblidar el paper de les administracions que ha de ser compensador dels dèficits estructurals dels barris, no permeten guetos i afavorint  el coneixement, potenciant l’escola com espai de convivència i treball i contribuint al trencament de prejudicis.

Poc a poc, i des de la intimitat del relat de les pròpies vides, des de l’emotivitat i la força del que s’ha treballat un present positiu sent capaç de no oblidar les arrels ni l’herència del seu grup, van anar sorgint els aplaudiments en reconeixement d’aquests homes i dones que miren als ulls dels infants  amb coratge i ràbia continguda contra la discriminació que perpetua la marginació.

>>Exposició https://issuu.com/grafixcat/docs/mirades_de_futur

>Dossier:  Mirades de futur 2016

19 de maig de 2017

Related Posts

Leave a Comment