Març d’exposicions

Març d’exposicions

Aquest any el mes de març ens ha vingut ple d’exposicions. Dins i fora de l’Ateneu. De natura i de dones. D’arpilleres i de salut. Us animem a descobrir-les…

1. Posar fil a l’agulla, una arpillera des del compromís

a Laboratoris Menarini del 17 de febrer al 20 de març

S’ha instal·lat uns dies a la seu dels Laboratoris Menarini ubicats al barri de Sant Roc, pel tal que els treballadors i treballadores de la companyia puguin gaudir de cada detall. A més de l’arpillera, es poden veure uns plafons explicatius amb imatges i frases viscudes durant el procés d’elaboració.

filalagulla

 

2. Menja bé, tu hi guanyes!

al saló de l’Ateneu del 23 de febrer al 13 de març

De moment ja han passat a visitar-la els alumnes de l’escola Josep Boada, de l’Assumpció, del Baldomer; també de l’Institut Eugeni d’Ors. I encara queden algunes.

També els projectes de l’Ateneu han pogut recordar consells bàsics per a una alimentació saludable o una compra responsable.

menjarbebr

 

3. Sant Roc, un barri divers

al MhiC del 26 de febrer al 26 d’abril

La gent de Sant Roc de Badalona a través de les històries cosides de dones que viuen al barri. L’exposició té 3 parts diferenciades amb arpilleres que narren la procedència dels veïns i veïnes, altres que expliquen tradicions i costums diferents i per últim quatre obres tèxtils més sobre la vida social al barri.

L’acte d’inauguració va començar amb una mica d’història de les arpilleres a càrrec de la Pilar López, coordinadora de la Fundació Ateneu Sant Roc, i el perquè de l’exposició. Després va haver tot un seguit d’intervencions de les arpilleristes de Sant Roc explicant la seva experiència personal i la importància d’aquest tèxtils i els realitzats posteriorment.

A l’acte van assistir l’Hugo Ferrer, regidor de Cultura i Joventut de Sant Adrià de Besòs i Irene Aldabert Regidora de Solidaritat i Polítiques d’igualtat.

 

4. Natura de Miquel Bellés

a la sala Blava de l’Ateneu del 2 de març al 17 d’abril

Un passeig molt especial per plantes, flors i arbres que podem trobar passejant per la nostra ciutat. Des d’una flor del paradís a una vinya, passant per margarides, eucaliptus o els parterres de la plaça Roja.

exponatura

 

5. Dones: Històries de vida

al CIOD de Sant Adrià de Besòs del 3 de març al 14 d’abril

L’exposició consta de 22 plafons 70×50 cm amb històries de dones vinculades a l’Ateneu. Durant aquests dies es poden veure al CIOD de Sant Adrià de Besòs 6 històries que aniran canviant cada 15 dies.

histories-de-vida-CIOD

 

6. Igual… QUÈ??

a l’entrada de l’Ateneu i a l’església de Sant Roc del 4 de març al 27 de març

Còmics per a la reflexió. La igualtat entre homes i dones… com la tenim??? Tres històries ens apropen al món de la desigualtat en temes d’educació, de violència de gènere o de l’ablació.

igualQUE

 

7. Arpilleres Indignades

al Museo de la Boina La Encartada, en Balmaseda (Bizkaia) del 26 de març al 30 de setembre

Durant 6 mesos, aquesta exposició d’arpilleres estarà en aquesta ciutat propera a Bilbao. En la inauguraió del dia 26 de març participaran algunes de les nostres arpilleristes, així com en alguns taller organitzats pel dia 27.

museo1

©http://www.lavozlibre.com / LVL / Fotos: El Correo

31 de març 2015

Related Posts

Leave a Comment