Jugar i aprendre a la Ludoteca

Jugar i aprendre a la Ludoteca

Quan passes al matí, la Ludoteca de l’Ateneu la trobes plena d’infants de diferents edats a la caseta, jugant als cotxes o disfressant-se; també els nadons de l’Espai familiar Elna o del Servei d’educació infantil fent psicomotricitat. Si passes a la tarda, els infants del Centre obert, els de l’Aula oberta o els de l’Esplai ocupen cada racó disponible per gaudir del joc.

Però el projecte de la Ludoteca es planteja també arribar als monitors i educadors, oferint formacions per ampliar el ventall de possibilitats. Dins aquesta opció es va programar el divendres 21 de febrer una sessió de Jocs de bagul.

L’objectiu d’aquesta formació ha estat la de convidar a tot aquells que estem implicats en la formació dels nostres nens/es, joves i no tan joves, a obrir el bagul i a jugar amb ulls de nen amb uns jocs que podríem anomenar com els de tota la vida, els “jocs populars”: bales, ballarines, baldufes, xapes, bufadors…, els jocs de carrer amb els que tantes histories es podrien escriure.

Web3

Dins del bagul hi trobem tots aquests jocs acompanyats de les fitxes per fer-ne un bon ús, les quals ens marquen una línea de joc oberta a variacions, més enllà d’utilitzar-se vers les regles establertes. Així doncs, podem modificar-les segons la nostra imaginació, iniciativa, fent-los mes motivadors, combinant-los entre ells, adaptant-los a les edats dels nens, al terreny, a l’activitat (ginkanes, relleus, jocs de pistes…)

Web2

Sapigueu que el bagul us espera a Can Frasqui actualitzat amb les aportacions extretes d’aquesta formació.

bagul

Related Posts

Leave a Comment