Joves i treball, futur o ciència-ficció

Joves i treball, futur o ciència-ficció

A principis del mes de setembre, educadors i educadores de l’Ateneu dediquem temps a la formació i a la programació del nou curs. Dintre d’aquestes activitats, el projecte d’orientació sociolaboral de l’Ateneu vam ser convidats a la presentació del “Llibre blanc del futur del(s) treball(s)” que va tenir lloc a les instal·lacions de Barcelona Activa.

Amb un títol tan suggerent, ens va semblar que podia servir-nos d’inspiració i ens ajudés a trobar recursos per algun dels perfils que acompanyem en el projecte. Sense haver-lo llegit, només mirant l’índex, ens donà la sensació que podia ser un bon manual per copsar la realitat i especialment el futur del món laboral a la ciutat, en concret a l’àrea Metropolitana de Barcelona, una bona eina per orientar i donar resposta a molts dels neguits que ens plantegen els joves de l’Ateneu.

A la presentació del llibre van parlar dos ponents el Dr. Anton Costas (catedràtic d’Economia) i la Dra. M. Luz Rodríguez (professora de Dret del treball) que tant en les seves exposicions com en el debat posterior que es va generar, es constatà les múltiples contradiccions que hi ha en relació a aquest tema. Una de les coses que més ens va astorar, va ser el que donaven per fet que hi haurà un sector de la població que no ha treballat, ni treballa i que no s’espera que treballi mai, i que davant d’aquesta situació el problema es deixa en mans de les entitats del tercer sector social que hauran de donar resposta.

Aquesta concepció del futur del món laboral ens ha colpit, ens fa qüestionar, ens empeny a no acceptar aquest possible “determinisme social”, i sobretot, ens omple de força i de raons per dedicar plenament els nostres esforços a trencar aquest model i a intentar que tothom tingui l’oportunitat de desenvolupar-se laboralment.

 

>Més informació a: http://diaritreball.cat/el-futur-del-treball-dependra-dun-nou-pacte-social-entre-empresa-i-societat/

3 d’octubre de 2018

Related Posts

Leave a Comment