APS: Joves amb inquietuds!

APS: Joves amb inquietuds!

Durant vuit divendres, a les 16 h ben puntuals, hem tingut a l’Ateneu 13 joves amb moltes ganes d’aprendre i de fer quelcom pel seu entorn. Han estat els joves que han fet l’Aprenentatge-servei de premonitor.

L’APS, com es coneix col·loquialment l’Aprenentatge-servei, consisteix en unes hores de formació, sobre algun tema en concret, que després reverteixen en un servei a la comunitat. En el nostre cas, el grup de joves que ha participat, han tingut sessions sobre diferents temes relacionats amb el món del lleure, unes més teòriques com la Pedagogia en el Lleure, Psicologia infantil i Educació per la salut i altres més pràctiques com els Contes, l’Expressió, l’Animació i la Natura com a eines educatives.

En les seves valoracions comenten que han après a descobrir que cada infant és diferent, com és d’important treballar la cohesió en un grup i que els contes o les cançons serveixen per molt més del que sembla. Aprendre sobre primers auxilis, com organitzar una excursió o diferents tècniques d’expressió, ha enriquit a aquest grup que ja té ganes de posar en pràctica tot el que han après en aquest mesos. Alguns ja participen en esplais, en l’Ateneu al carrer o com a ajudants de fang i els altres, de ben segur començaran a apropar-se al món dels infants.

Només els queda preparar una sortida i marxar amb els infants del Borinot a posar en pràctica tot el que han après.

Moltes gràcies a tots els formadors que han fet possible aquest curs: Anna, Manuela, Encarna, Tati, Carme, Jordi i Ricard.

Pas a pas… fent crèixer!

24 de març de 2015

Related Posts

Leave a Comment