El  Valor del Joc desestructurat

El Valor del Joc desestructurat

Des de fa unes setmanes, a La Ludoteca podeu trobar un nou racó de joc: el racó de construcció amb peces de fusta de diferents formes, mides i colors.

La idea de fer aquest racó de joc ha sorgit de la necessitat de potenciar el joc desestructurat a la nostra ludoteca.

Aquest tipus de joc ajuden als nens i nenes ha desenvolupar les seves capacitats d’una forma natural, respectant la seva necessitat vital d’explorar i jugar segons la seva etapa evolutiva.

Per altre banda, estimulen la seva capacitat de sorpresa i creativitat, i potencien la seva imaginació, aspectes tan necessaris pel seu aprenentatge.

Tocar, ajuntar, alinear, construir, desmuntar….la seva forma simple no dirigeix el joc de l’infant sinó que l’inspira, i és el propi nen/a qui decideix què representa en el seu joc aquesta forma.

Tot aquest material pot conviure perfectament amb d’altres joguines, enriquint encara més el joc.

Aquestes peces de fusta de diferents tipus i formes, totes elles desestructurades, tenen un valor especial ja que dòna als infants llibertat a l’hora de decidir com jugar i a què jugar. És una proposta que convida al joc obert i lliure: de construcció, simbòlic, sensorial…

Gran part del material d’aquest espai ha estat possible gràcies al treball dels joves del taller de fusteria de l’Aula de Suport Unitat d’Educació Compartida (ASUEC) de Badalona. En el procés d’elaboració d’aquest material, primer van fer-nos una visita amb la seva educadora, per tal de conèixer la nostra ludoteca i vam acordar quins tipus de peces ens podien realitzar. Després de setmanes de feina, ells mateixos ens les van portar, ben satisfets de la feina realitzada. Des d’aquí els hi volem donar les gràcies per la seva dedicació i el seu temps. 

” Millor que els nens dirigeixin el joc i no pas que la joguina els dirigeixi a ells”

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari