“El secret del mar”. Hem creat un conte!

“El secret del mar”. Hem creat un conte!

>>Veure el conte

Els nens i nenes del grup de contes de l’Aula oberta hem estat tot el curs treballant en un projecte super interessant: hem creat un conte!

I us preguntareu… com l’hem fet? Doncs no ha estat del tot fàcil, hem tingut moments en que no ens sortia res, que no ens agradaven les històries que fèiem, els dibuixos… però finalment ens en vam sortir i estem super contentes i contents del resultat.

Per començar tota aquesta aventura, primer vam estar investigant i llegint diferents contes de tots colors! Sabíem que volíem fer un conte, però n’hi ha molts tipus!

Després vam estar uns quants dies jugant amb la nostra imaginació, per a fer un conte es necessita molta… Per exemple un dimecres vam estar creant històries amb ombres xineses, que bé que ens ho vam passar! Un altre dimecres vam fer diferents personatges de contes que ja existien i inventats amb plastilina.

Quan ja portàvem un temps posant en pràctica la nostra imaginació, vam decidir posar-nos a escriure la història del nostre conte. Però ens costava molt escriure una història que ens agradés a tots i totes. Vam estar a punt de deixar-ho! I de sobte vam rebre una carta de la Capitana sense barba que ens explicava que tenia un problema i que si l’ajudàvem a solucionar-lo, això també ens ajudaria a nosaltres!

Dit i fet, li vam dir que si, i ens va fer un regal. Ens va regalar un tresor on hi havia frases (com per exemple: «hi havia una vegada… de cop i volta») i amb aquestes frases vam ser capaços d’escriure una història conjunta!

Quan ja teníem la història acabada, vam començar a pensar com volíem fer les il·lustracions. Amb plastilina? Amb pintura? Amb fotografies? Amb ceres? Al final vam decidir fer primer els personatges amb ceres i els fons amb pintura.

Què relaxats vam estar pintant! La Núria ens posava cançons molt tranquil·les per deixar-nos anar i no pensar en res, només pintar i somiar sardines!

Ja ho teníem tot, els fons de cada pàgina, els personatges, el text… ara només faltava ajuntar-ho tot. Primer vam escanejar el text que havia escrit la Jiaqi i el vam imprimir en uns fulls transparents. Això ens va permetre jugar amb el text i fer diferents proves d’on el volíem posar-lo.

I l’últim pas va ser amb la Roser. Ja teníem els esbossos d’on volíem col·locar el text i les sardines, i ella ens va ajudar a passar-ho a l’ordinador.

Si us heu quedat amb ganes de llegir el conte, només fa falta que passeu per l’Ateneu i el demaneu, és diu «El secret del mar». Esperem que us agradi perquè l’hem fet amb molt de gust, tranquil·litat i amor.

8 de juny de 2017

Entrades relacionades

Deixa un comentari