El racó de l’arpillera ambaixadora

El racó de l’arpillera ambaixadora

Exposició permanent rotativa

El racó de l’arpillera ambaixadora ens connecta amb els milers d’arpilleristes que, arreu del món expliquen les seves vides, comparteixen inquietuds i somnis i criden les injustícies amb eines revolucionàries: roba, fil i agulla.

Des del 2009, moltes arpilleres d’altres latituds han acompanyat la vida de les arpilleres de Sant Roc així com les nostres obres han tingut l’oportunitat de viatjar a altres països. Després de conéixer el racó permanent del Verbal Arts Center al novembre de 2017, ens va semblar una bona idea crear un espai fixe a l’Ateneu i així mantenir present aquesta connexió amb les arpilleres en el dia a dia de la nostra entitat.

Des de l’octubre de 2018 incorporem el Racó de l’arpillera ambaixadora, amb la col·laboració de Roberta Bacic i la seva col·lecció de Conflict Textiles.

 

Arpilleres ambaixadores

22/10/2018 – 22/02/2019
¿Desde cuándo caminar es il·legal? • Rosa Borràs • Mèxic • 2017

Obra realitzada per a l’exposició virtual “Unnatural election”, organitzada per l’artista mexicana resident a Nova York, Andrea Arroyo, en protesta per l’arribada de Trump a la presidència dels EUA. La imatge és un gravat…


25/02 – 23/08/2019
Ganó la gente • Anònima • Xile • 1990s

Aquesta arpillera transmet alegria i mostra el resultat del plebiscit nacional (referèndum) xilè celebrat el 5 d’octubre de 1988 per determinar si el dictador Augusto Pinochet continuaria o no el seu mandat vuit anys. “La democracia…


 

Entrades relacionades

Deixa un comentari