Donant oportunitats

Donant oportunitats

Dia rere dia i des de fa molts anys La Ludoteca de l’Ateneu Sant Roc segueix donant oportunitats cada matí a nens i nenes de les escoles del territori. Són més de 30 escoles de Badalona i Sant Adrià de Besòs que al llarg del curs venen amb els seus infants a jugar.

A quarts de deu arriben, ara a l’hivern amb les carones fredes i les mirades càlides, i àvids per jugar no tenen espera. Es llençarien al sorral o a empènyer amb entusiasme bicicletes i patinets… però primer han d’escoltar les explicacions.

Arran de terra descobreixen el món i fent sorra fina es van construint a sí mateixos. 

Juguen incansablement a la cuineta, a la botiga de la Mari o al taller de les reparacions Manel. Somien, ideen, construeixen, exploren i plens de curiositat desafien els més atrevits reptes. Són encara amos de l’espontaneïtat i la fantasia i enfilats a l’altell de la imaginació imiten i evoquen situacions quotidianes. Es disfressen i es converteixen en herois, hi ha qui prefereix ser fada o dinosaure, hi ha qui amb unes simples ulleres i un barret en té prou, però tots hi recreen emocions i vivències personals.

El temps no existeix mentre juguen malgrat el rellotge segueix marcant les hores i així arriba el moment en el que hem de recollir, en el que sona la música que ens ajuda a deixar cosa al seu lloc. Hi ha qui arrufa el nas, qui vol seguir col·leccionant instants màgics, tanmateix és un aprenentatge més en el seu procés personal d’autonomia i responsabilitat.

Arriba l’hora del comiat, i amb l’adéu s’emporten el record de la Ludoteca en forma de retallable.

27 de novembre de 2017

Entrades relacionades

Deixa un comentari