Missatges de desconfinament #ateneuacasa • Ens hem fet grans

Missatges de desconfinament #ateneuacasa • Ens hem fet grans

El dia 12 de març va començar com un dia qualsevol, però només arribar a l’Ateneu ens van reunir a tot el personal.

Es va decidir que tots els usuaris de l’Ateneu marxéssim a casa, va ser un comiat molt estrany perquè no ven poder fer ni una abraçada i un petó ni als infants ni a les mares.

Des de l’Espai familiar Elna i el Suport d’educació infantil 1-2, vam seguir en contacte amb les famílies a través dels grups de WhatsApp. Va ser gratificant comprovar que estaven bé, i no tant el fet de descobrir que hi ha molts infants que es troben en situació de precarietat que pateixen mancances de productes bàsics. Des de l’Ateneu s’ha fet el possible per acompanyar i facilitar bolquers, iogurts o tauletes digitals. És molt trist veure com es vulneren els seus drets fonamentals.

Les educadores no hem perdut el contacte amb les famílies i les hem convidat a mantenir-se connectades a les xarxes socials de l’Ateneu: web, Instagram, Facebook, Twitter. També les hem animat a participar en diversos reptes col·lectius com L’arc de Sant Martí, La Diada de Sant Jordi i La cremada del dimoni. A les que no segueixen cap xarxa social, els hem reenviat per WhatsApp el que es penjava a les xarxes, no tan sols perquè veiessin la seva participació, sinó també perquè poguessin gaudir de tot el que s’anava fent.

Durant aquest mesos, també els hem proposat activitats per fer amb els infants, pensades amb materials molt bàsics, que tothom tenim a casa:

 • Fer un circuit d’obstacles (fet amb coixins, tetrabrics, ampolles d’aigua, pal d’escombra).
 • Jugar a enganxar les pinces de la roba en un cub o un got.
 • Emparellar mitjons.
 • Jugar amb tapers, culleres, gots…
 • Pintar amb iogurt.
 • Jocs de transvasaments amb ampolles i cigrons.
 • Els dijous, és el dia de música, els hi hem convidat a cantar amb nosaltres les cançons:
  El Jan petit, La petita puça, Sol solet i L’elefant.
 • I com havíem començat l’espai de conta-contes els hi hem explicat els contes:
  El ruc verd, L’aneguet que volia aprendre a volar, El cocodril, La lluna i El conillet.

Les famílies han agraït tot el que hem fet i cadascuna ha participat a la seva manera, bé donant resposta a les propostes, bé enviant activitats quotidianes amb els fills.

Els nostres petits i petites durant aquests mesos han crescut molt: alguns han començat a caminar, a gatejar… altres s’han trencat alguna denteta i han començat a dir les seves primeres paraules. Gràcies al contacte continuat amb les famílies, hem pogut gaudir i ser testimonis d’aquests petits moments tan importants de les seves vides.

Hem estat confinats però acompanyats els uns dels altres.

Entrades relacionades

Deixa un comentari