Coloma Lleal

Coloma Lleal

Figures retòriques, Constantinoble, llistats d’ocells…
Joves a l’aula d’estudi

Un suc de fruita, un got de llet… feia tants anys que no berenava! Però faria estrany que em quedés sense prendre res, contemplant com tots apreten els cereals dins del vas perquè n’hi càpiguen més i com repeteixen de mandarina, mentre no paren de xerrar i de riure abans de començar a fer els deures.

Després, amb les taules endreçades, aniré d’una sala a l’altra, oferint-me:

—Em pots ajudar?— I la Kainat em farà desenterrar, ràpidament, els noms de totes les figures retòriques. I intentaré fer-li notar els seus usos a la vida quotidiana.

—Em pots ajudar?— I procurarem llegir lentament aquesta història de l’Amèrica més profunda que la Shamia troba tan complicada.

—Em pots ajudar?— I amb en Haris buscarem vocals neutres perdudes enmig d’uns textos estranyament poètics.

—Em pots ajudar?— I entre l’enciclopèdia i l’internet cercarem informació sobre Constantinoble i Santa Sofia. I recordaré la columna que plora en un racó de l’església, i les bromes que em van fer els meus germans quan estava embarassada… I el Moha em mirarà estranyat, sense entendre què em fa tanta gràcia.

—Em pots ajudar?— I donaré un parell d’idees a en Tayab, que ha de fer una redacció, però veuré que no l’acaben de convèncer;  després,  quan m’ensenyarà què ha escrit, m’adonaré que tenia tota la raó: el seu text és molt millor que el que jo li proposava.

—Em pots ajudar?— I amb en Saad classificarem les diferents fonts d’energia per saber quines ens convenen més, tot i que sabem que després les companyies faran sempre allò que més els interessarà.

—Em pots ajudar?— I amb la Mehwish i amb la Jannat farem llistes de noms d’ocells, i de noms de plantes, i dels adjectius que els podríem aplicar.

—Em pots ajudar?— I hauré de parar un moment, perquè la Pilar em demanarà que escrigui un text sobre les aules d’estudi. Uf! Que difícil!! Perquè no sabré què en podria dir. Potser si demano a en Tayab que me’n doni alguna idea…

 

Coloma Lleal (2017)

Entrades relacionades

Deixa un comentari