Badanotis · DIA DE LA DONA: Nadia Ghulam i la Fundació Ateneu Sant Roc reben el premi Trencant Invisibilitats

Publicat el 8 març 2017

Nadia Ghulam i la Fundació Ateneu Sant Roc han rebut el premi ‘Trencant Invisibilitats 2016’. El Consell Municipal de les Dones, òrgan consultiu i informatiu de l’Ajuntament de Badalona, ha reconegut les dues candidatures com a exemples de transformació social i de superació dels estereotips de gènere.

Els guardons s’han lliurat al Teatre Zorrilla aquest dimecres, 8 de març, en l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, en el qual, a més, s’ha fet un reconeixement especial a les dones pioneres en l’àmbit esportiu. Així, entre altres, s’ha retut homenatge a Maria Gol pels lligams familiars amb el bàsquet badaloní, a la nedadora Joaquima Albesa Benítez, a l’espeleòloga Mª Rosa Vinyes i a la muntanyenca Rosa Colomer.

Premis Trencant Invisibilitats 2016

En la categoria individual, el Consell Municipal de les Dones de Badalona ha valorat que l’educadora social Nadia Ghulam, nascuda l’any 1985 a Kabul, (l’Afganistan), és una referent de superació, d’integració i ha fet possible la visibilitat de la veritable situació de les dones del seu país. L’any 1993, en plena guerra civil, una bomba la va deixar mal ferida. Després de sortir de l’hospital, es va haver de passar per noi, amb només 11 anys, per poder ajudar la seva família en ple règim talibà. L’any 2006, gràcies a l’assistència internacional, va arribar a Badalona per a rebre tractament mèdic. A Badalona ha superat el fet de trobar-se molt lluny de les seves arrels i ha afrontat amb èxit el repte d’integrar-se en una nova cultura i costums. La Nadia ha deixat palès el seu testimoni personal al llibre “El secret del meu turbant”.

Pel que fa a les candidatures de projectes, el Consell Municipal de les Dones de Badalona ha decidit premiar la iniciativa “Laila” de la Fundació Ateneu Sant Roc per afavorir la integració de les dones més grans de 16 anys a través de l’aprenentatge de les llengües catalana i castellana. Des de la Fundació Ateneu Sant Roc es potencia el coneixement de les llengües com a un element integrador, de treball en grup i com a eina generadora de convivència.

L’alcaldessa de Badalona i presidenta del Consell Municipal de les Dones, Dolors Sabater, ha destacat en la cloenda de l’acte “la necessitat de seguir enfortint els llaços a la ciutat entre les dones de diferents col·lectius, des de les diferents mirades, orígens, edats, identitats sexuals i de gènere i cultures de referència”. L’alcaldessa ha afegit que “les diferències també ens enforteixen, i alhora reforcen les capacitats de trencar mites i estereotips”.

Altres actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones

A banda de l’acte institucional ‘Les dones i l’esport’ al Teatre Zorrilla, a les 17 hores ha tingut lloc una concentració a la plaça de la Vila convocada per la Federació de les Dones de Badalona on les dones han volgut visibilitzar el paper de la dona en la societat així com les mancances actuals.

Així mateix, tot just acabar l’acte institucional al Teatre Zorrilla ha començat la manifestació convocada pel Bloc Violeta i a la qual s’han sumat tant des de la Federació de Dones com d’altres col·lectius. S’ha fet amb el lema: ‘Dones juntes fem la revolució’. Aquesta ha començat a la plaça de la Vila i ha recorregut diferents carrers fins arribar a la plaça de la Dona on s’ha llegit el manifest.
WWW.BADANOTIS.COM

Entrades relacionades

Deixa un comentari