8 de març… amb el Premi “Trencant Invisibilitats”

8 de març… amb el Premi “Trencant Invisibilitats”

Comença la celebració del 8 de març amb la participació en la xerrada organitzada per Dones i Barri en Xarxa Dones en lluita per la vida i pel barri a càrrec de Salvador Carrasco, el dilluns 6 de març al Casal cívic. En poc més d’una hora, el Salvador ens va portar pels primers anys del barri de Sant Roc, a través de la vida i la lluita de Carme Garriga i moltes dones que van aconseguir millorar les condicions de l’entorn, des del Somorrostro a Sant Roc. Un exemple de reivindicació que ens impulsa a continuar en la lluita del dia a dia.

xarxa

Continua la celebració el matí del dia 8 de març, amb les dones dels diferents projectes de l’Ateneu, gaudint d’una gimcana sota el lema Estima’t. Activitats com el ioga com a símbol del benestar físic; la relaxació de pintar un mandala com a benestar emocional; ballar una dansa tradicional com a dret de gaudir; visionat i reflexió d’un curt com a dret a l’educació; l’habilitat de representar amb mímica les diversitat de professions i xerrar de confidencialitats i coses de la vida amb l’aroma d’un té marroquí com a dret a l’amistat.

Com a cloenda al saló, totes plegades vam visionar unes imatges de dones del món que transmeten valentia, lluita i molta força per tirar endavant.

gimcana2

Com a espai de reflexió, i durant tot el mes, al saló ens trobem l’exposició “Dones, històries de vida”, un recull d’històries i fotografies de dones del barri de Sant Roc. Els diferents grups d’infants, joves i adults llegeixen, comenten, reflexionen…

I per arrodonir aquesta gran celebració, el Consell Municipal de les Dones de Badalona va concedir el Premi Trencant Invisibilitats a la Nadia Ghulam i al projecte Formació de dones Laila, com a exemples de transformació social i de superació dels estereotips de gènere.

Moltes gràcies i moltes felicitats a totes les participants, a educadors i educadores, i als qui doneu suport al projecte, en especial a Laboratoris Menarini que ens acompanya des dels inicis.

trencant2

>Més informació a http://badalona.cat/portalWeb/badalona.portal?_nfpb=true&_pageLabel=detall_noticia&dDocName=AJB082112

14 de març de 2016

Entrades relacionades

Deixa un comentari