Cultura

Cultura

Projecte dirigit a persones de totes les edats, amb la finalitat de realitzar activitats per la promoció sociocultural i educativa, afavorint la participació dels veïns i veïnes i integrant els sectors més marginats.

Activitats i objectius


Serveis Punt d’informació, biblioteca, préstec de material i de sales, punt de trobada de grups, racó d’intercanvi.
Tallers Estables i monogràfics adreçats a la població adulta del barri. Expressió: programa transversal dirigit als diferents projectes de l’Ateneu amb la finalitat de fomentar formes de l'expressió a través de diferents llenguatges: teatral, literari, corporal, oral, experimental, musical, artesanal i plàstic.
Exposicions Pròpies, elaborades pels diferents projectes com la Mostra d’art i creativitat, R que R, Mostra de pessebres, Esplai Borinot 40... Externes de temes relacionats amb la solidaritat, el medi ambient, els artistes del territori, la cultura...
Festes de primavera Diferents activitats emmarcades en les festes de maig del barri i adreçades a totes les edats i procedències. Sant Jordi al carrer, Homenatge a la gent gran, Dia infantil, Fira d’artesania i Mostra d’entitats i serveis, concerts, teatre...
Activitats culturals Activitats desenvolupades al llarg de l’any per tal d’apropar la cultura als diferents col·lectius del barri. Sopar d’any nou, matinals culturals, cinema, xerrades, trobada de corals...
Grups estables L’objectiu fonamental d’aquests grups és aconseguir la seva autonomia, facilitant des de l’Ateneu l’autogestió i l’organització coordinada de les activitats. Grup de teatre Lapsus, grup de botxes, grup de muntanya, Coral de l’Ateneu i Coral infantil, Grup de gralla i Grup de boixets.
La Roda La col·laboració entre la Fundació La Roda d’espectacles i l’Ateneu des de fa més de 20 anys dóna qualitat a les activitats, fent arribar a la gent del barri espectacles per a totes les edats. Tallers, espectacles i Tamborinada.
Arpilleres L’experiència d’elaboració d’arpilleres al 2009 té continuïtat a través del grup d’arpilleristes que actualment existeix a l’Ateneu i de les exposicions itinerants preparades amb totes les arpilleres de Sant Roc. Participació en taules rodones i seminaris dins i fora de Catalunya i arpilleres ambaixadores en les exposicions que a nivell mundial s’organitzen.
Cultura i ciutat Participació en la Comissió de festes de Badalona i en la Taula de cultura de Badalona. Ambdues plataformes tenen com a objectiu descentralitzar la cultura, donant suport als barris i creant xarxes entre diferents entitats.
© 2013 Fundació Privada Ateneu Sant Roc
ateneu@fundacioateneusantroc.org
Disseny Anne-Sophie de Vargas basat en Wordpress