Arpilleres entre bressols

Arpilleres entre bressols

LA MATERNITAT
Presentació de les arpilleres de l’Espai familiar Elna

Les mares de l’Espai familiar Elna, juntament amb la Neus Gutiérrez i la Montse Massana, vam iniciar aquest projecte de la mà de la Manoli Garcia, facilitadora arpillerista de l’Ateneu. La seva experiència tan positiva en l’art d’explicar i evocar històries a través de la costura ens va deixar bocabadades.

Vam descobrir les arpilleres com a eina política i de denúncia de terribles injustícies a Xile,durant la dictadura de Pinotxet, i com les dones van començar a sobrefilar les seves obres tèxtils amb fils de colors representant les seves doloroses vivències. L’arpillera es va convertir en un mitjà de vida i en una forma de reivindicar els seus drets. També vam descobrir arpilleres d’altres llocs que ens van meravellar sobretot “Maternitat d’Elna” i un llibre molt bonic il·lustrat amb arpilleres: “Parteiras del Brazil”.

La Sadaf ja havia participat en el primer projecte d’arpilleres de l’Ateneu: “Dones cosint històries”, vam llegir el seu relat i entre somriures, bromes i rialles, seguint els consells de la Manoli, cadascuna vam recordar i expressar les nostres maternitats, les nostres vivències. Algunes vam fer un petit dibuix per guiar-nos en l’elaboració, després triar teles i sobrefilar la base de cotó roig on més endavant, poc a poc hem anat explicant la nostra història de maternitat.

Elna000

CRISTINA TERRINO: “Escoltar a cada una d’elles, les seves experiències, em va emocionar molt”.

INGRID SINGLA: “Tornaria a fer un altre arpillera amb les mateixes companyes”.

MOULATI GHAZZAF: “Me han ayudado mis compañeras a preparar el escrito. Me gusta mucho el grupo Elna”.

SADAF: “Hemos tenido un buen ambiente porque estabamos muy contentas y haciendo bromas. Me gusta mucho Neus y Montse”.

ROCÍO CORTÉS: “Me he reído mucho trabajando con las arpilleras”.

FATIMA KARTI: “Me ha gustado mucho hacer la arpillera con mis compañeras porque hemos compartido muchos días juntas”.

18 de juny de 2015

Entrades relacionades

Deixa un comentari